joi, 4 septembrie 2008

in noapte...



nu am reusit sa decid pe care sa o postez...

9 comentarii:

Anonim spunea...

imi place ca ambele poze sunt facute "in noapte..." asa doar pastreaza ideea de singuratate, fara a pune accent pe identitatea pasarii... apoi.. faptul ca e doar o barza(cel putin cred ca e o barza)si nu doua sau mai multe... sugereaza de altfel tot singuratate... zic asta.. pentru ca exista o superstitie, si anume, daca vezi o barza singura asa vei fi tot anul, in schimb daca vezi doua iti gasesti jumatatea sau daca exista deja... eh... va inchipuiti ce urmeaza...

:P...doar parerea mea

tudord spunea...

my God no... erau mai multe... doar aceasta era singura pe acel stalp
... :-S :)

Anonim spunea...

odihna din timpul plecarii...cate vor muri pana vor ajunge la destinatie! acelasi ciclu...repetat la infinit, an dupa an!

tudord spunea...

"[...]Este straduta care mi’a placut cel mai mult. Ori de cate ori vin in acest oras, gasesc cateva secunde sa uit de mine pe aceasta alee. Sar gardul viu ca odinioara si merg printre artarii muribunzi… Incep sa se desfrunzeasca….saracii..
Arunc o privire patimasa la fereastra de la etajul 3… Nimic schimbat; e inchisa, la fel ca si anul trecut, si acum doi ani, si acum trei… Oftez si’mi continuu drumul prin bruma de frunze galben-aurii si iarba ce sta sa moara… Ma asez pe iarba uda. Privesc natura din jurul meu; parca isi asteapta executia, exact ca un lagar de detinuti: toti aliniati asteptand lovitura fatala… Natura nu plange, poate doar pomii… Natura se resemneaza si se automutileaza; poate de frica iernii ce se apropie. Naura se sinucide. Cativa cocori intarziati isi striga disperarea ca la inmormantarea unui papa… Saracii, s’au panicat; vo muri. Natura moare, dar revine. De ce nu ar reveni si cocorii intarziati, morti? Cati au revenit din cei morti? Cate veri si primaveri fericite am avut si au murit? Cate au revenit? Cate toamne incarcat de frumoase am trait si au murit? Cate au revenit?
NICI UNA!
Se inserase bine. Stateam intins pe iarba inca uda si priveam cerul, de un cenusiu metalic printre crengile unui pom scorburos si batran…
[...]"

Ramona Aștefănesei spunea...

Imi place mult a doua fotografie: simpla, dar in acelasi timp complexa.. poti sa iti imaginezi atat de multe lucruri privind acea fotografie: acea barza poate astepta pe cineva, eventual pe restul ca sa se pregateasca de drum, poate fi singura, poate doar se odihneste...

@ Delia: stiu si eu de superstitia aia dar nu e valabila primavara, cand vezi pt prima data o barza: daca vezi una singura vei fi singur in vara respectiva, daca vezi mai multe atunci vei fi inconjurat de prieteni, de lume.. eu asa stiu :)

@ Tudor: interesant fragment.. o combinatie de atat de multe sentimente..

Sim spunea...

stii ce mi-a placut? ca ai pornit de la ansamblu la detaliu. ai apropiat camera.
stii ce mi-ar fi placut? o a treia poza cu barza mare mare...si colorata :D

Anonim spunea...


Stol de cocori


Apuca-ntinsele


Si necuprinsele


Drumuri de nori.




Zboara ce pot


Si-a lor intrecere,


Vecinica trecere -


Asta e tot...

Mihai Eminescu, Stelele-n cer

Biletul de azi spunea...

Inteleapta decizie ai luat...amandoua sunt fermecatoare ;).
Precum zice si Sim...ar fi mers si o a treia, un prim plan, insa in aceeasi senzatie de umbra. Incearca chestia asta la o alta miniserie...sunt curios ce iasa ;)

Diana spunea...

Frumoase amandoua! Mie imi amintesc de poza asta