sâmbătă, 27 ianuarie 2007

"supravietuire sau.....nu"

5 comentarii:

dioneea spunea...

supravietuirea e doar ocupatia oamenilor eronati, lipsiti de orice alte aspiratii...suprevietuim oricum, dupa ce murim tot supravietuim prin ceea ce lasam in urma noatra...pana si amintirile reprezinta supravietuire. poza e interesanta, cam neclara , nu-mi dau seama prea bine ce reprezinta...probabil supravietuire:D i-as spune natura moarta.

faina ideea de a pune cate o poza...astept sa mai vad si altele

tudord spunea...

atat timp cat exista un strop de viata in vene, o "bula" de aer in plamani,o forma, un gand si putina ratiune inseamna supravietuire... a vrea sa traiesti....inseama a avea aspiratii...

cat despre fotografie, este cam ceea ce ai spus tu: nu e natura moarta,,acea planta a asupravietuit,,, de ce ? pt ca a lasat ceva in urma... a lasat aceasta poza..
iti multumesc pentru comentariu

Ramona Aștefănesei spunea...

la prima vedere s-ar putea spune ca incercarea de a supravietui, in acest caz, a esuat, dar de fapt nu e asa... natura nu a murit, ci doar a "adormit"... ea se va trezi la primavara si va fi din nou frumoasa, poate mai frumoasa ca in anul precedent, va fi admirata si ii va incanta pe cei care stiu sa o aprecieze; poate ca e ca in viata... sunt anumite perioade mai grele,dar sunt trecatoare... poate ca "a supravietui" inseamna sa inveti sa treci peste clipele grele si sa reusesti sa iti traiesti viata asa cum doresti... :)

tudord spunea...

"Oftez si’mi continuu drumul prin bruma de frunze galben-aurii si iarba ce sta sa moara… Ma asez pe iarba uda. Privesc natura din jurul meu; parca isi asteapta executia, exact ca un lagar de detinuti: toti aliniati asteptand lovitura fatala… Natura nu plange, poate doar pomii… Natura se resemneaza si se automutileaza; poate de frica iernii ce se apropie. Naura se sinucide. Cativa cocori intarziati isi striga disperarea ca la inmormantarea unui papa… Saracii, s’au panicat; vo muri. Natura moare, dar revine. De ce nu ar reveni si cocorii intarziati, morti? Cati au revenit din cei morti? Cate veri si primaveri fericite am avut si au murit? Cate au revenit? Cate toamne incarcat de frumoase am trait si au murit? Cate au revenit?
NICI UNA!
" {offtopic...sau nu :P(imi permit, e blogul meu :D)}

Ramona Aștefănesei spunea...

Dupa ce trece o zi, fie ca ai facut ceva in ziua respectiva, fie ca nu... seara iti este somn; poate te lupti cu somnul, dar el tot te ajunge odata... si chiar daca tu nu vrei sa dormi, poate nu te simti obosit, totusi dupa ce dormi un pic te simti mult mai bine si vezi totul usor diferit, vezi si ceea ce nu ai obs. pana atunci. Asa e si natura... dupa o perioada in care a fost verde si frumoasa, acum vine vremea de odihna, cand se poate spune ca isi intremeaza fortele. La primavara va fi din nou verde, acel verde atat de frumos care este o sursa de optimism pentru unele persoane. Cat despre saracii care mor pentru ca vine frigul, de acei cocori pe care i-a prins vremea rea .. poate ca ii asteapta altceva mai bun "dincolo", poate ca acolo vor fi fericiti... (totusi fericirea exista... nu e completa, deplina, dar exista si uneori e destul de greu de gasit). Oare... ceea ce ne dorim sa se intample este si ceea ce vrem noi cu adevarat? Poate noi vrem, de ex., sa fim fericiti, dar prin fel anume... dar daca exista o alta cale? Sigur lumea asta are si ceva bun in ea... sigur...Depinde de modul de a vedea si intelege ... daca nu.. depinde si de noi sa o facem sa fie mai buna...