miercuri, 28 februarie 2007

happy birthday to ... me


azi am implinit ...o luna.. de cand am fost creat...
se pare insa ca cel ce m'a creat nu e multumit de mine :( si cred ca daca situatia va continua asa... peste exact o luna (28 martie) voi muri :(

5 comentarii:

Sim spunea...

legea gravitatiei.este o culme..si apoi coborash. dar este doar inceputul.
cat despre inchiderea blogului....hm...sorry..dar esti egoist. te gandesti la placerea ta nascuta din o actiune a ta. si eu? eu ca vizitator/blog reader cui raman? nu sunt o vizitatoare fidela ..dar din cand in cand mai trec sa observ noi foto...
e singurul blog de photo ce il stiu. mi-a placut ideea lui.
sa inteleg ca ai vrut interractivitate observabila pe blog...si nu sa te exprimi, sa lasi putin din energie in un coltz de web?
alegerea ta. eu->as vrea sa existe...
(eventual pozele puse la un interval de timp mai mare..si mai multa implicatie din partea autorului de blog...ma refer la partea de provocare, si conexiune intre comenturi)(imi cer scuze daca cele spuse deranjeaza)

tudord spunea...

blogul nu a fost creat pt mine. blogul a fost creat pt prietenii din lista de messenger (pt ca messengerul a fost cea mai folosita cale de promovare a blogului). am avut trei zile in care a am fost vizitat mai intenst, asta in primele zile de la deschidere (probabil din curiozitate, iar faptul ca ac ea curiozitate nu a continuat si in cele ce a urmat denota faptul ca nu sunt interesati de ideea de fotoblog, de fotografie). am decis atunci sa il promovez la un nivel "grande" si l'am inscris pe trafic.ro si google.( de pe trafic am avut foarte putini vizitatori, de pe google cativa pt ca motoarele de cautare nu indexeaza poze.. si mai mult text :) ghinionul meu nu? )
vorbeai ceva de activitatea mea pe site, posibil sa fi fost doar observabila (motive sunt , dar nu vreau sa le insir pe aici, nu este cazul), nu ma pricep foarte bine la scris dar asta nu e o scuza. poate ar fi fost pt mine o adevarata provocare daca voi ca "citititori" propuneati "teme pt acasa" dar nu a fost asa...(ar fi fost poze mai recente pe site, nu din anii trecuti)
as fi putut sa scriu un description pt fiecare poza.. (gen:poza facuta cu camera x, timp de expunere 1/10, f=2,5 iso=100 etc.. reprezentand nu stiu ce). Nu ar fi interesat pe nimeni. Poate doar pe Tudor T (fotograf, care din pacate m'a vizitat de vreo 3 ori maxim, a fost ocupat in ultima perioada,,si il felicit pt ceea ce a realizat).
ma exprim prin poze. la un moment dat m'ai intrebat de ce exprima durere si ideea de nefericire pozele... cfred ca stii de ce si in acelasi timp cred ca stii ca mi;e foarte greu sa vorbesc despre asta. am pus poze pe site ce "ma dor" ...
am facut blogul asta pt a discuta despre poze, si nu despre misoginism (am avut cateva cazuri, si am cenzurat comentarii) sau sa judecati o anumita persoana de pe blog. Exact ceea ce faci si tu acum, nu comentezi fotografia ci hotararea mea de a inchide blogul ...
fotobloguri? sunt o groza:
deviant art, photomagazin.ro. 2dor.blogspot.com etc,,,

si acum, ca la premiile Oscar:
multumesc celor ce m'au vizitat, multumesc celor ce au lasat un comentariu:
Monica(aka www) -ai un stil fantastic de a scrie (imi pare rau ca m'ai parasit si nu ai mai venit pe aici),
Dioneea (pacat ca nu ai mai trecut pe aici, stiu ca esti ocupata, succese)
Ra, Ramona, Sim, Anonymus (nu stiu cine esti, stiu doar ca esti din botosani).
Din cei 20 de vizitatori zilnici, voi sunteti cei ce mi'au lasat mai mult de 1, 2 mesaje......
Va multumesc

Anonim spunea...

nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! daca e "vox populi, vox dei" atunci eu iti interzic sa inchizi blogul!!! stiu ca nu am mai postat nimic in ultima vreme dar asta a fost pentru ca am ceva probleme cu accesul la internet si trec momentan printr-o perioada bulversanta. imi plac pozele tale. multe dintre ele ma fac sa visez, imi ofera cateva minute de "parasire" (ar fi cam greu de explicat :) ) cat despre propunerea ta cu description pentru fiecare poza... ar fi grozav daca ai putea face asta. eu am inceput sa iubesc fotografia de ceva vreme dar inca nu stapanesc destul de bine partea tehnica. daca ai putea da pe bloc cateva sfaturi, macar de baza, ar fi super. le poti grupa, asa cum ai zis si tu, in "teme" (poze de la distanta, poze de detaliu - aici as avea nevoie de cava sfaturi pt ca sunt jalnica :p , poze pe intuneric, de ansamblu, peisaje sau portrete, monumente sau natura) ramane la alegerea si la posibilitatile tale.
de fapt, si hotararea de a inchide blogul iti apartine tot tie (din pacate, dupa cate vad ). daca are vreo importanta, blogul asta figureaza in lista mea de "favorits" si il vizitez de fiecare data cand am acces la net. de aceea nu reusesc niciodata sa comentez poza zilei, pt ca o vad abia a doua zi(in caz ca am noroc).sper sa il mai pot vizita si de acum inainte (mai ales ca in curand imi deschid linie de net acasa :D ).

ps. duminica nu am retea, asa ca iti zic de pe acum "La mult...e poze"! prieteni stiu de ce ;)

Anonim spunea...

Sorry, data trecuta nu am avut timp sa scriu tot ce vroiam. Asa ca ... revin asupra subiectului. Daca tu consideri ca bat campii in cele ce urmeaza, sterge commentul. Sterge-l si daca are o parte de adevar, dar te „indispune”. E dreptul tau sa faci ce crezi de cuviinta cu blogul. Succes!


Scrisoare catre blog:
In primul rand, sa stii ca nimeni (in afara de mine) nu are dreptul sa fie trist de ziua lui. In plus, vad ca tu ai si artificii... Hai, fii o „frunza curajoasa” si mai vedem noi cum schimbam prezicerile ursitoarei celei rele! Stii povestea lui Lot? Da, aceea cu Sodoma si Gomora. Pe scurt, Dumnezeu ar fi crutat cele doua cetati daca ar fi existat macar 5 persoane ... hai sa zicem ... „neatinse de degradare” (sunt inca sub influenta pozei anterioare). De fapt, nu imi mai amintesc bine numarul persoanelor, se poate sa fi fost si 2 ... oricum, ceva mai mic sau egal cu cel al degetelor de la o mana. Asa ca ma intreb: daca ii demonstram celui ce te-a creat ca nu esti „degeaba” ... va mai exista si o poza pentru 29 martie ??? Sa fiu sincera cu tine (si cu mine), sansele sunt cam slabe. Si nu pentru ca noi nu am avea dreptate, ci pentru ca oamenii sunt incapatanati. Daca un om isi pune ceva in minte ... apoi cu greu il urnesti pe alta cale! Asa e firea lor, a tuturor. Iar al tau creator nu face exceptie. Ce noroc ai tu ca esti un blog! Ah, pardon...de fapt nu prea ai noroc...
In al doilea rand, nu trebuie sa ai mustrari de constiinta. Cel ce te-a creat nu de tine este nemultumit, ci de el insusi. Pentru ca se judeca aspru. Pentru ca a avut o idee si, cand aceasta nu a iesit exact asa cum ar fi vrut , si-a spus ca eforturile sale nu au rost. Si vrea sa se opreasca aici, din moment ce rentabilitatea nu e cea asteptata. Nu judec, in locul sau as face exact la fel. Dar ... daca as sti ca am putut trezi macar unei persoane interesul pentru ceea ce eu iubesc, daca as sti ca am oferit cuiva o clipa de liniste si visare ... poate as continua. De fapt, scopul fotografiei este sa declanseze sentimente, ganduri, vise. Sa ofere minute de liniste, de libertate, de regasire. Nu are importanta daca poza nu inspira tuturor aceleasi idei. Privirea fiecarei persoane este influentata de experienta proprie, de personalitate, de starea sa in momentul in care vede fotografia. Daca opiniile celor care au postat au fost diferite de cele ale fotografului, asta nu inseamna nici pe departe ca poza nu si-a indeplinit obiectivul. Din contra, cu cat declanseaza mai multe puncte de vedere (fie ele si misogine! - inseamna ca nu i-a lasat reci nici macar pe ei), cu atat mai valoroasa e. So ... pana acum avem „bila alba”. Si judecand, atat dupa numarul celor ce te-au vizitat, cat si dupa numarul celor ce s-au „intors”, mai meriti o „bila alba”.
Intr-adevar, nu foarte multi au postat. Dar nu pentru ca nu le-au placut fotografiile, ci pentru ca ... suntem egoisti. Stiu, stiu! Si incapatanati, si egoisti, si inca multe altele... De asta spun ca nu trebuie sa iti para rau daca nu vei mai trai printre noi. Nu te-am putea invata nimic bun, ti-am aduce doar dezamagiri. Pentru ca numai de asta suntem capabili noi, oamenii. Ne folosim de tine: luam clipe de uitare, clipe in care ne amintim ca natura este magnifica, clipe in care ne dam seama ca poate exista frumusete chiar si intr-o „buruiana ofilita”, chiar si intr-un cimitir. Dar pastram clipele si gandurile astea numai pentru noi. (ti-am explicat in comentariul la poza cu biletelele de ce e asa) In plus, e destul de greu sa-ti asterni gandurile pe un blog public. E mai simplu sa vorbesti despre poltica, sex/razboiul dintre sexe si/sau viata celebritatilor decat sa iti exprimi sentimentele declansate de imagini. Fotografia ne incanta privirea si sufletul, noi ne folosim de ea, gandim „Faina poza! Talentat cel ce a facut-o!” dar, de cele mai multe ori, uitam sa-i spunem asta. Sau poate ca nu uitam, pur si simplu nu consideram ca ar avea vreo importanta pentru el. Si nu lasam comentarii din lipsa de timp sau (mai grav) din teama de propriile ganduri (depinde cat de adanc rascoleste fiecare).
Inteleg ca cel ce te-a creat a dorit sa imparta pasiunea sa cu un numar cat mai mare de persoane. Cand feedback-ul nu a fost cel asteptat, ti-a spus ca tu, opera lui, nu meriti sa traiesti! E drept fata de tine? Nu conteaza, atat vreme cat nu e drept nici macar fata de el insusi. Cine i-o fi zis trebuie sa renuntam la visele si pasiunile noastre daca ceilalti nu viseaza si nu simt la fel ca noi?
Cat priveste ideea de a te trimite la „foto-blog school”, mie imi place. Chiar as vrea cateva sfaturi tehnice cu privire la pozele de detaliu. Si pe aceea cu umbrele, cum a facut-o? Ah, da! Si de ce luminile dau farmec pozelor lui si mi le distrug pe ale mele??? : (( In curand imi voi cumpara si aparat foto ... asa ca n-ar fi rau deloc pentru mine sa am de la cine cere un sfat. Sigur, sigur, exista internet si posibilitati de documentare. Dar e mai simplu cand primesti totul de-a gata :D (a se observa lipsa de egoism!:P) Problema e ca, la un moment dat, creatorul tau va simti ca da mai mult decat primeste sau ca toate eforturile sale sunt in zadar (da, si eu am impresia ca asta simte si acum. dar atunci va fi mai acut pentru ca va fi investit mai mult).
Eh, dar iata ca am scris cam multe prostii, mai bine ma opresc aici si ... mai admir tablourile din casa ta cat mai am ocazia de a-ti fi musafir.

Asteptand poza din 29 martie,
Monica
(yaks, numele asta strica tot comentariul. trebuie schimbat.)

P.S. Nu sunt multumita de cum a iesit scrisoarea asta: nu exprima prea clar ce am vrut sa spun si nici nu acopera totul. Oare ar trebui sa o sterg??? : (
P.S.2 Fotografia e grozava! Cum de e atat de clara? Detalii pe intelesul prostilor, pls. P.S.3 Sa inteleg ca noi putem alege tema fotografiei de „maine”? Si ce vei face daca vei avea cereri diferite penru aceeasi zi?
P.S.4 Ai zis ca sunt nashpa pentru ca nu am mai postat. Sa vezi cat am adaugat azi! :P

Anonim spunea...

ma bucur ca nu l-ai sters :-)

Sim

PS vreau sa termin porcaria asta de dizertatie si sa am mai mult timp pentru fotografie :((